Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος σε ελληνικό γραφείο μεγάλης μηχανής αναζήτησης (όχι της Google, το τονίζουμε), γύρω στα 30, σκαρφίστηκε έναν τρόπο για να τσεπώνει κάθε μήνα τουλάχιστον 30+ χιλιάδες ευρώ! Και φυσικά, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Τι έχει γίνει όμως; Πάνε να δούμε πιο κάτω…
Ο τυπάκος προσέγγιζε (και προσεγγίζει) ιδιοκτήτες ελληνικών portal και τους έταζε ότι θα στείλει μεγάλη κίνηση στις ιστοσελίδες τους, ζητώντας χρηματικά ποσά, τα οποία και εισέπραττε.

Μέχρι εδώ όλα είναι τέλεια και καθόλου κατακριτέα. Το “σκανδαλάκι” σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο 30χρονος, τις “μπίζνες” προς δικό του όφελος τις έκανε κάτω από τραπέζι και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα και γνώση η Πολυεθνική εταιρία που τον είχε προσλάβει.

Το θράσος του ήταν τόσο μεγάλο, που είχε δημιουργήσει στο facebook σελίδα με το όνομα της μηχανής αναζήτησης, χωρίς φυσικά να έχει καμία άδεια από την “μαμά” εταιρία. Ήταν δε τόσο “γάτος”, που με διάφορες προγραμματιστικές τεχνικές, η συγκεκριμένη σελίδα δεν εμφανιζόταν σε Αμερική (όπου είναι η έδρα της εταιρίας), Αγγλία και Ιρλανδία όπου βρίσκονται κομβικά κεντρικά γραφεία της εταιρίας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία και σε συνεργασία με το facebook, η σελίδα διαγράφηκε, με αποτέλεσμα οι πελάτες του να χάσουν πολλά “κλικς”.

Ο γάτος όμως, πρόλαβε να κάνει και άλλες σελίδες στο facebook χρησιμοποιώντας την αρχική της μαμάς εταιρίας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμα στον αέρα, να εισπράττει 30χίλιαρα κάθε μήνα (μπορεί και περισσότερα) και να κάνει dolce vita στην Ελλάδα της κρίσης, την ώρα που αξιόλογοι Έλληνες προγραμματιστές και δημοσιογράφοι, παλεύουν για να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Τι σου είναι το ελληνικό δαιμόνιο όμως καμιά φορά…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese