«Μην το ανέχεσαι! Διώξε τη βία μακριά από το σχολείο σου». Αυτό είναι το… μήνυμα που μεταφέρει το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, αλλά επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Πρόκειται για το μήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης της «ΠΥΞΙΔΑΣ» για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας (bullying) και τη διαμόρφωση ενός κλίματος ασφάλειας και αλληλοϋποστήριξης στα σχολεία.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, ένα τηλεοπτικό σποτάκι με αυτό το μήνυμα θα προβάλλεται τις επόμενες ημέρες από τα τηλεοπτικά κανάλια όλης της χώρας και ένα αντίστοιχο ραδιοφωνικό θα εκπέμπεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να μην ανέχονται τη βία μέσα στο σχολείο τους. Παράλληλα, θα διατεθούν αφίσες στα σχολεία και στους φορείς της περιοχής, ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού.

Η δράση εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια που κάνει η «ΠΥΞΙΔΑ» εδώ και 17 χρόνια για «ασφαλή» σχολεία, δράση που επεκτείνεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με παρεμβάσεις ψυχοεκπαίδευσης και συμβουλευτικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Σε μια κοινωνία σε κρίση, η βία είναι παρούσα. Χρειάζεται συντονισμένη αντίσταση και επίμονη προσπάθεια από όλους για να τα καταφέρουμε να διώξουμε πραγματικά τη βία μακριά από τα σχολεία», επισημαίνουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑΣ».

Να σημειωθεί ότι στις 8 Μαρτίου υπογράφτηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΟΚΑΝΑ, που αναγνωρίζει τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, ως φορείς αρμόδιους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας στο σχολείο. Σε συνέχεια αυτού, η «ΠΥΞΙΔΑ» ενημερώνει τα σχολεία των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Λαγκαδά και Βόλβης για τη διοργάνωση παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μετά από σχετικό αίτημα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese