Διαβάστε την ανακοίνωση: “Goodmoooooorning Vietnam! Αν έστω και μια φορά έχεις κραυγάσει την ιστορική κινηματογραφική ατάκα… του αλησμόνητου Ρόμπιν Γουίλιαμς πρέπει να μας βοηθήσεις! Κάποιοι δυσκολεύονται να ευχηθούν καλημέρα λόγω των άπειρων δυσκολιών στη χώρα αυτή. Για αυτό το Wheeling2help και το Dreαmtravelive ανελαβαν αυτή τη φορά να χτίσουν μια σχολική αίθουσα σε χωριό του Βιετνάμ και το # Build2learn τρέχει ήδη! Αν δεν μπορείς να χτίσεις μαζί μας, δώσε μας τη δύναμη να χτίσουμε εμείς και το ευχαριστώ αυτών των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

Όλοι εμείς στο Wheeling2help και το Dreαmtravelive ξέρουμε καλά την παρoιμία “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”. Δίπλα στον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και στη Δώρα Μπίτση μάθαμε την αλβαβήτα του εθελοντισμού για αυτό τους έχουμε εκ νέου εξουσιοδοτήσει να κάνουν πράξη το νέο αυτό πρότζεκτ στο Βιετνάμ. Για όσους ακόμη αγνοούνυ το ζευγάρι της ελπίδας και της αλληλεγγύης, το μόνο που αρκεί να πει κανείς είναι πως ο Ελπίς και η Δώρα, ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, συμμετέχουν σε εθελοντικά πρότζεκτ σε περιοχές όπου η ανάγκη έχει γίνει συνήθεια και μαζεύοντας χρήματα στοχεύουν να εξαλείψουν την απελπισία και να εδραιώσουν την ελπίδα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει περίπου $ 45.000 για 7 καταπληκτικά έργα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Μετά από 4 μήνες στην Ασία και μια ακόμη επιτυχημένη αποστολή στο Νεπάλ με την κατασκευή ενός θερμοκηπίου που δίνει ανάσα ζωής στους κατοίκους του χωριού Τακούρε το εισιτήριο της αρωγής αυτή τη φορά γράφει Βιετνάμ!

Το Βιετνάμ είναι μια χώρα που ο αναλφαβητισμός είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των κατοίκων.

Μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο, και το # Build2learn στοχεύει να επενδύσει σε αυτήν προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά να πάρουν τα βασικά μαθησιακά εφόδια. Πως θα γίνει αυτό; Μα με την οικοδόμηση μιας τάξης για το νηπιαγωγείο στην κοινότητα Co Bi στην επαρχία Hai Duong στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ, όπου ο αναλφαβητισμός είναι ακόμη γάγγραινα. 
 
Κάποιοι μπορεί να πουν πως αυτό που κάνουμε είναι μια σταγόνα στν ωκεανό. Ίσως… Μόνο που χωρίς αυτή τη σταγόνα ο ωκεανός γίνεται μικρότερος και ας μην ξεχνάμε τη φράση του Ουγκώ πως 
εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese