Βαθιά κυβερνητική κρίση και μάλιστα σε μια κρισιμότατη στιγμή, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό και με την Ειδομένη…
να «βουλιάζει», προκαλεί μια δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”. 

Μια δήλωση που δεν αποκλείεται, στην πιο κρίσιμη φάση της προσφυγικής κρίσης, να τον θέσει εκτός κυβέρνηση. Το ζητά μετ’ επιτάσεως ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, που βάζει… μπροστά τους Σγουρίδη και Δ. Καμμένο που “παραιτήθηκαν για λιγότερο σοβαρούς λόγους” και διαμηνύει πως κάποιες φορές, για να στηριχθεί η κυβέρνηση πρέπει να “θυσιάζονται πρόσωπα”.

Το αν ο Γιάννης Μουζάλας θα παραιτηθεί οικειοθελώς, αν θα τον “παραιτήσει” ο Αλέξης Τσίπρας ή αν θα διαρραγεί η ειλικρινής σχέση Τσίπρα – Καμμένου θα το μάθουμε εντός της ημέρας. Άλλωστε στις 09:30 υπάρχει σύσκεψη στο Μαξίμου…

«(…) έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και ΜΚΟ που δρουν στην Ειδομένη και οργάνωσαν το πέρασμά τους (των προσφύγων) στη “Μακεδονία”», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΙ.

Λίγη ώρα μετά και αφού ήδη ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει μέσω twitter την παραίτησή του, ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη με μια λιτή δήλωση. «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», ανέφερε.

Αλλά η συγγνώμη του κ. Μουζάλα δεν έπεισε τον Πάνο Καμμένο, που μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16.03.2016) στην πρωινή εκπομπή του Mega απαίτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα τονίζοντας πως «τα λάθη και οι γκάφες πληρώνονται» αλλά προχώρησε ακόμη πιο πέρα και αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για όσα έγιναν και πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε καν για την ανακοίνωση του Μαξίμου με την οποία η κυβέρνηση “κάλυπτε” τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Ο υπουργός Άμυνας δεν έκρυψε και το… παράπονό του, για τους δυο “δικούς” του που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση (Σγουρίδης και Δημήτρης Καμμένος) και διεμήνυσε ότι δεν θα κάνει πίσω, πως ο Γιάννης Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί γιατί το να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” είναι επηζήμιο για τις εθνικές θέσεις και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. «Δεν γίνεται τέτοια λάθη να τα καταπίνουμε. Ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, δεν μπορεί να παραμείνει υπουργός της κυβέρνηση. Έχω κόκκινες γραμμές οι οποίες δεν παραβιάζονται», είπε μεταξύ άλλω ο κ. Καμμένος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese