Θυμάστε που κάθε μάρκα κινητού είχε το δικό της φορτιστή, με αποτέλεσμα να…
ψάχνουμε και να μην βρίσκουμε ίδιο με το δικό μας; Πλέον κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς δεν υπάρχει στάνταρ φορτιστής σε όλους τους κατασκευαστές. Η Volvo ζητά το αυτονόητο, δηλαδή να υιοθετηθεί κοινό δίκτυο φόρτισης για τα EV.

Η σουηδική μάρκα αποφάσισε να στηρίξει την Charging Interface Initiative, μία πρωτοβουλία εταιρειών για την καθιέρωση του Combined Charging System (CCS) ως του μοναδικού συστήματος φόρτισης των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Volvo θα προσφέρει plug-in έκδοση σε κάθε νέο μοντέλο της (όπως συμβαίνει με τα XC90 και S90), ενώ το 2019 θα λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία των μπαταριών, μειώνεται το κόστος και αυξάνεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», σχολίασε ο Dr. Peter Mertens, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars. «Προκειμένου να γίνει παρελθόν το άγχος της αυτονομίας (σ.σ. όταν δηλαδή φοβάσαι ότι δεν θα βρεις σταθμό φόρτισης για να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου) είναι αναγκαία η καθιέρωση ενός κοινού παγκοσμίως συστήματος φόρτισης». Το CCS θα προσφέρει τόσο συμβατική όσο και ταχεία φόρτιση, στα επίπεδα των 43, 200 και 350 kW.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese