Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της… Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Οι Σκοπιανοί προβαίνουν συνεχώς σε παραβάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

· Δεν είναι εικόνα Κράτους αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη και αυτή η έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας.

· Το να συζητάμε πλέον με την κυβέρνηση έχει ελάχιστη σημασία. Έχει αποδεχθεί τελείως ανίκανη να διαχειριστεί οποιοδήποτε ζήτημα εθνικής πολιτικής.

· Θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση. Η περίοδος των παρακλήσεων, των συμβουλών, των προειδοποιήσεων έχει παρέλθει.

· Οδεύουμε σε μια κατάσταση όπου η χώρα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα. Όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει, οι Σκοπιανοί έχουν κλείσει τα βόρεια σύνορα μας, οι Αυστριακοί στέλνουν αστυνομικούς στα Σκόπια, οι Ιταλοί στέλνουν αστυνομικούς στην Αλβανία. Οποιαδήποτε παράμετρος εθνικής πολιτικής έχει διαλυθεί. Δεν υφίσταται κυβέρνηση στη χώρα! Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μη κυρίαρχη χώρα.

· Η κυβέρνηση πηγαίνει με μια κακή πεπατημένη στη διαπραγμάτευση. Είχαν γίνει λάθη και στο παρελθόν αλλά αυτά που γίνονται τώρα είναι 10 φορές χειρότερα.

· Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε γυρίσει την οικονομία σε ανάπτυξη. Σε μια οικονομία που έχει γυρίσει πάλι σε ύφεση, εφαρμόζεται ξανά συνταγή αφαίμαξης.

· Εξαιτίας των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης, τα οικονομικά της χώρας έχουν επιδεινωθεί.

· Με αυτήν την πίτα ο λογαριασμός δε βγαίνει. Κι η κυβέρνηση έρχεται και φορολογεί όποιον βρει μπροστά της. Ονομάζει πλούσιο όποιον έχει πάνω από 15.000 ευρώ. Ποιος θα παράσχει πλούτο σε αυτή τη χώρα;

· Στην αρχή κι εγώ ο ίδιος έλεγα πως πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση όπως μπορούμε. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση καθολικά ανίκανη και απαράδεκτη και πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese