Εντοπίστηκε εν ζωή, από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ο… Νορβηγός υπήκοος C.A.S., 33 ετών, στην περιοχή «Σβουριχτή» Λευκών Ορέων, 15 χλμ δυτικά του οικισμού Ασκύφου Χανίων και σε υψόμετρο περίπου 2300 μέτρων. 

Η αναζήτηση του ατόμου ξεκίνησε στις 11:20 σήμερα, ύστερα από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ – Τμήμα Interpol (κατόπιν αντίστοιχου αιτήματος της Νορβηγικής Πρεσβείας) στο οποίο αναφερόταν η κατάσταση και η θέση του. 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν, πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι από το Π.Κ. Βρυσσών με δύο οχήματα, τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι από τον 1ο Π.Σ Χανίων με δύο οχήματα και 4 πυροσβεστικοί υπάλληλοι από την 3η ΕΜΑΚ με ένα όχημα, ενώ στις 15:24 ύστερα από αίτημα του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και εγκρίθηκε από τη Γ.Γ.Π.Π., δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να προσεγγίσει τη θέση του ατόμου. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση του σημείου και το ελικόπτερο αποχώρησε. 
Η μεταφορά του διασωθέντος έγινε πεζή από πυροσβεστικούς υπαλλήλους μέχρι τη θέση «Μελιδώνι» όπου και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese