Τηλεφωνική επικοινωνία για τη συριακή κρίση είχαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και… των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα, αντίστοιχα.

Ο ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, ανακοίνωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη Συρία, αφού εκπλήρωσαν τους “βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”.

“Οι πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Στη δική του ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τη μείωση της πολεμικής βίας από την έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν και το θέμα της Ουκρανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese