Παγίδα; Προβοκάτσια; Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναζητήσουν την αλήθεια!
Χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα αλλά με σαφείς αιχμές, ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι με 4 αναρτήσεις του στο twitter αφήνει να εννοηθεί ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από χθες στα σύνορα, έχει υποκινηθεί από την χώρα μας! Και αυτό δυσκολεύει ακόμα την κατάσταση ανάμεσα στις σχέσεις Αθήνας και Σκοπίων και εντείνει ακόμα περισσότερο τις υποψίες για προβοκάτσια με την διανομή του φυλλαδίου που προέτρεπε τους πρόσφυγες να ακολουθήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι θα τους οδηγούσαν στην άλλη πλευρά των συνόρων!

Ο κ. Πόποσκι έγραψε στο twitter: «Μαζική και οργανωμένη μετακίνηση ομάδων μεταναστών να μπούν στην “Μακεδονία” μέσω παράνομων διελεύσεων». Και συνεχίζει: «Η συνέπεια είναι σαφής: ενθάρρυνση για χρήση παράνομων συνοριακών διαβάσεων με προορισμό τη Γερμανία και αλλού».

«Περισσότεροι μετανάστες σε παραγκουπόλεις στη συνοριακή γραμμή ενθαρρύνουν μόνο το λαθρεμπόριο και επιδεινώνουν την ανθρώπινη μεταχείριση», γράφει επίσης με σαφέστατη αιχμή για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και καταλήγει: «Μόνο μια ενιαία και ανθρώπινη απάντηση της ΕΕ μπορεί να αποτρέψει το λαθρεμπόριο των μεταναστών να γίνει καθημερινή ρουτίνα για κάθε χώρα στη Διαδρομή».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese