Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, καθώς…
και μέλη της Ένωσης, πραγματοποίησε, σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το προσφυγικό.

Ο Υπουργός, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι, η Χώρα μας αντιμετωπίζει ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα τη στιγμή που η Ευρώπη με το κλείσιμο των συνόρων έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αφύπνισης εθνικιστικών διαθέσεων.
Επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συνεννόησης με όλους τους Δήμους για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών της Χώρας που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.
Εξήρε δε, την συμπεριφορά που επιδεικνύουν καθημερινά οι Έλληνες στους πρόσφυγες, δείχνοντας εμπράκτως την αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός.

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. κ. Κώστας Πουλάκης ζήτησαν από του Δημάρχους να εντοπίσουν και να υποδείξουν κατάλληλους  χώρους προσωρινής και μεσοπρόθεσμης παραμονής προσφύγων, υπογραμμίζοντας τη μέχρι στιγμής καλή συνεργασία των Δήμων με το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Ηρακλής Γκότσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η ΠΕΔΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας πως, οι Δήμοι Αττικής θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την από κοινού διαχείριση του προσφυγικού.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese