Περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, σύμφωνα με τη… χθεσινοβραδινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα.

Στις 7 το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star Patmos που μεταφέρει 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας. Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και σήμερα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα διανείμουν ξηρά τροφή, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα μεταβούν στους επιβατικούς σταθμούς προκειμένου να δώσουν πληροφόρηση στους μετανάστες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, για το πώς μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή πώς μπορούν όσοι επιθυμούν επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese