Καλά… ενημερωμένος φαίνεται πως ήταν ο διαρρήκτης που τα ξημερώματα της …
Πέμπτης στο Πρατήριο Υγρών Καυσίμων της Γεωργίας Νικολοπούλου στο Κάτω Σαμικό, παραβιάζοντας το παράθυρο. Αφού έψαξε επιλεκτικά 3-4 σημεία, πήρε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 200 ευρώ και έφυγε… σαν κύριος, με το σακίδιο στον ώμο. Εκεί, φαίνεται ότι είχΕ τη «λεία» και από το διπλανό καφενείο, στο οποίο μπήκε με τον ίδιο τρόπο και έφυγε με 500 ευρώ μετρητά από την ταμειακή μηχανή και δεκάδες πακέτα τσιγάρα, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 800 ευρώ.

Η ώρα ήταν 5:11 το πρωί, όταν στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, καταγράφηκαν οι κινήσεις ενός αδύνατου άνδρα, μετρίου αναστήματος, να μπαίνει στον χώρο από το πλαϊνό παράθυρο του κτιρίου, έχοντας σπάσει δυο από τα κάγκελα, δημιουργώντας ένα κενό, το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνούσε τα 18 εκατοστά.

Με κινήσεις αιλουροειδούς, ο άγνωστος άνδρας, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορούσε γάντια, μπήκε στον χώρο ξυπόλητος, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την κάμερα του εξωτερικού χώρου, βγαίνοντας, φόρεσε τα παπούτσια του και το σακίδιο την πλάτη και έφυγε πεζός προς την Ε.Ο – χωρίς να τρέξει – με κατεύθυνση προς Ζαχάρω.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε μόλις 4 λεπτά. Χρόνος αρκετός για τον δράστη να ψάξει 3-4 συγκεκριμένα σημεία στο εσωτερικό του καταστήματος και τέλος, να κατευθυνθεί προς την ταμειακή μηχανή, την οποία – αν και το κλειδί ήταν πάνω στο συρτάρι – άνοιξε από τη βάση της και πήρε όλα τα χρήματα, 120-130 περίπου ευρώ σε χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα σε κέρματα.

«Ερωτηματικά και υποψίες από τις κινήσεις…»

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στους ιδιοκτήτες, είναι οι κινήσεις του δράστη και τα σημεία που έψαξε, μπαίνοντας στον χώρο του καταστήματος. «Πήγε σε συγκεκριμένα σημεία πρώτα, έψαξε και αφού δεν βρήκε τίποτα, κατευθύνθηκε στην Ταμειακή μηχανή. Υπήρχαν φορές που αφήναμε στο μαγαζί κάποια παραπάνω χρήματα, σε διάφορα σημεία, και αυτό μας έκανε εντύπωση, μελετώντας το υλικό με την Αστυνομία, η οποία όμως δεν μπορούσε να πάρει αποτυπώματα, καθώς ο δράστης φορούσε γάντια. Πάντως από τις κινήσεις του, καταλάβαμε ότι είναι «επαγγελματίας». Δεν έκανε καμία βιαστική κίνηση και έφυγε πάλι από το παράθυρο, πεζός και χωρίς να τρέξει», εξηγεί οΓιώργος Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης του Πρατηρίου της ELIN.

Ο τρόπος που έδρασε ο διαρρήκτης, φαίνεται ότι ήταν καλά μελετημένος, ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι γνώριζε και αρκετές λεπτομέρειες. Όπως εξήγησε μάλιστα η αδελφή του κ.Νικολόπουλου, Γεωργία, «…ο δράστης έσπασε το τζάμι, άνοιξε το σύρτη και μπήκε στο μαγαζί από το παράθυρο, τα οποίο μάλιστα δεν ανοίγει και καλά γιατί «βρίσκει» πάνω στα ράφια, τα οποία χρησιμοποίησε τόσο για να κατέβει όσο και να φύγει από τον χώρο. Πήρε τα χρήματα, μόνο τα χρήματα, και έφυγε πάλι σαν κύριος…». Από καθαρή… τύχη ο δράστης δεν «έπεσε» πάνω στονδιακινητή της εφημ. «Πατρίς» που λίγα λεπτά αργότερα, στις 5:22 το πρωί, έφτασε στο Πρατήριο για να παραδώσει την εφημερίδα.

Ο κ. Νικολόπουλος πάντως, παρακάλεσε – μέσω της εφημ. «Πατρίς» – αν κάποιος είδε κάποια ύποπτη κίνηση, ή άτομο να κινείται πεζό στο σημείο, να ενημερώσει το Α.Τ Κρεστένων που διενεργεί και την προανάκριση.

Είχε διαρρήξει και το καφενείο

Ωστόσο, ο διαρρήκτης, στο Πρατήριο ολοκλήρωσε τη «δουλειά», αφού λίγο νωρίτερα – όπως συμπεραίνεται από τις κινήσεις του και την κατεύθυνσή του, βγαίνοντας από τον χώρο του πρατηρίου, νωρίτερα, είχε διαρρήξει – με τον ίδιο ακριβώς τρόπο – σπάζοντας τη σιδεριά του παραθύρου – και το διπλανό καφενείο. Μπήκε στο εσωτερικό, πήρε τα χρήματα από την Ταμειακή μηχανή (συνολικά 500 ευρώ σε κέρματα, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη) και ό,τι τσιγάρα βρήκε μπροστά του. Συνολικά 220 πακέτα – μεμονωμένα ή σε κούτες – διάφορες μάρκες, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 800 ευρώ.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese