Μία δυσάρεστη κατάσταση κλήθηκε να αντιμετωπίσει…
η 23χρονη Εύη Σταμάτη μία νεαρή τυφλή κοπέλα, η οποία συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της και θέλησε να μπει σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Οι υπεύθυνοι όμως του καταστήματος είχαν διαφορετική άποψη, αφού αρνήθηκαν την είσοδο του τετράποδου στο εστιατόριο τους αναγκάζοντας την κοπέλα να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να βρει το δίκιο της, σύμφωνα με όσα καταγράφονται σχετικά με το περιστατικό στο διαδικτυακό τόπο www.zoosos.gr.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα  οι υπεύθυνοι του εστιατορίου αγνοούσαν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 ο οποίος αναφέρει ότι επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων. Μάλιστα όπως διευκρινίζεται υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών». Η Κρύσταλ είναι μία εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese