Προφανώς οι Τούρκοι έχουν πολύ χιούμορ αν κρίνει κανείς από το δώρο που περιλαμβάνεται μέσα στα επίσημα δώρα…
που έκαναν στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη τους στη Σμύρνη.   Αν και είναι γνωστό ότι τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δν φορούν ποτέ γραβάτα, οι Τούρκοι τους χάρισαν από μία γραβάτα και μάλιστα έντονου κίτρινου χρώματος.    

 Όπως αναφέρει στήλη καθημερινής εφημερίδας, “δεν μπορεί, θα έκαναν πλάκα οι Τούρκοι  στους υπουργούς που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στη Σμύρνη. Στα δώρα (διάβαζε πεσκέσια) που τους έδωσαν, πέραν της ποιητικής συλλογής (θρησκευτικού όμως περιεχομένου) ενός τούρκου λαϊκού ποιητή και ενός ασημένιου δίσκου (περίπου σαν σουβενίρ), τους δώρισαν και από μια μεταξωτή γραβάτα κίτρινου χρώματος (το κίτρινο έβγαζε μάτι). Τους είδαν έτσι χωρίς γραβάτες και σκέφτηκαν «ας βάλουμε ένα χεράκι για την κομψότητά τους». Ενώ εμείς τους δώσαμε αντίγραφα νεοελληνικών ακροκεράμων, σωστά πηλοτεχνήματα.

Οχι όποιες-όποιες γραβάτες ενός γνωστού ιταλικού οίκου αλλά γραβάτες μεταξωτές που έγραφαν στο πίσω μέρος Turkiye και με την επισήμανση ότι τις φτιάχνουν στην Τουρκία και είναι εφάμιλλες των ιταλικών και των γαλλικών. Δεν ξέρω αν και ο Πρωθυπουργός πήρε γραβάτα, αλλά ορισμένοι υπουργοί τις χάρισαν (λόγω έντονου χρώματος, συριζαίικης νοοτροπίας και προέλευσης) στους συνεργάτες τους”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese