Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών… που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός οτί ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για δεκαετίες.

Εάν επίσης δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το κοινό Ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία, θα πρέπει να τα ξεχάσουν και αυτά, όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για τη μετεγκατάσταση.

Επίσης κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί, όταν αποκρύπτει τον πραγματικό ρόλο του κ. Ερντογάν τόσο στην αστάθεια της Συρίας, όσο και στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια την Τουρκία.

Όσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται, το πρώτο θύμα θα είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης.

Ως Έλληνας, το μόνο παρήγορο που μπορώ να σημειώσω, είναι οτι ένας λαός που ζει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό, ότι η αλληλεγγύη δεν είναι “αλά καρτ” και δεν είναι μόνο χρήσιμη όταν τη δέχεσαι, αλλά πάνω απ’ όλα είναι λυτρωτική όταν τη προσφέρεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese