Με αυστηρό βλέμμα παρατηρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ… τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου (τέταρτος από αρι- στερά), ο οποίος όμως κοιτάζει αλλού, λίγο πριν αρχίσει το γεύμα των Ευρωπαίων ηγετών με τον προσκεκλημένο τους στη Σύνοδο Κορυφής χθες στις Βρυξέλλες.

Μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου, πρέπει να οριστικοποιηθεί το νέο σχέδιο δράσης Ε.Ε- Τουρκίας, η οποία αναδείχθηκε βασικός νικητής των χθεσινών, πολύωρων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Αιφνιδιάζοντας τους ομολόγους της, η Αγκυρα μάλλον κατάφερε να διπλασιάσει την χρηματοδότηση της από την ΕΕ αλλά και να επιταχύνει τις ενταξιακές της διαδικασίες. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου ήρθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέα αίτήματα τα οποία θα πρέπει μέσα στις επόμενες 10 μέρες να έχουν τελειοποιηθεί και οριστικοποιηθεί. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τουσκ θα πρέπει μέσα από διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη να έχει συγκεκριμενοποιήσει το παρακάτω σχέδιο δράσης που πήρε το αρχικό πράσινο φως από τους 28 ηγέτες και τον Τούρκο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα:

όλοι οι μετανάστες που θα περνάνε από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία με το κόστος καλυμμένο από την ΕΕ.

στην μετεγκατάσταση, κάθε Σύρος που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα στέλνεται από την Τουρκία στην ΕΕ.

επιτάχυνση της εφαρμογής της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

να επιταχυνθεί η εκταμίευσης των 3 δισ που έχουν αποφασιστεί ώστε να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των πρώτων έργων πριν τον Μάρτιο και να αποφασιστεί η περαιτέρω χρηματοδότηση του Ταμείου για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

προετοιμασία του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές συζητήσεις όσο το δυνατό συντομότερο, βασισμένο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου

να συνεργαστούν με την Τουρκία έτσι ώστε να βελτιωθούν οι ανθρωπιστικές συνθήκες μέσα στην Συρία που θα επέτρεπαν στον πληθυσμό να ζει σε πιο ασφαλής περιοχές.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο τα δύο βασικά σημεία “αγκάθια” που θα πρέπει να έχουν λυθεί μέχρι την επόμενη Σύνοδο είναι να καθοριστεί το ποσό της περαιτέρω χρηματοδότησης και το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Η Τουρκία επιμένει σε περαιτέρω 3 δισ που θα δοθούν από το 2018 με τον κ Νταβούτογλου να τονίζει πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στην Τουρκία αλλά στους Σύρους πρόσφυγες και ότι η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει δαπανήσει ήδη 10 δισ δολάρια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το δεύτερο αγκάθι είναι το θέμα του ανοίγματος των διαπραγματευτικών κεφαλαίων καθώς μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πρέπει να έχουν καθοριστεί ποια είναι αυτά και υπο ποιες προϋποθέσεις. Αυτά που ζητάει η Άγκυρα είναι τα πέντε που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία από το 2005. Από την πλευρά της Λευκωσίας κατέστη σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα για άνοιγμα κεφαλαίων αν προηγουμένως η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας π.χ το άνοιγμα των Τουρκικών λιμένων και αεροδρομίων για Κυπριακά σκάφη και αεροσκάφη.

Συγχρόνως η αναφορά στο κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτ Βαλκανίων στην δήλωση της Συνόδου, που αντιτασόταν η ελληνική πλευρά, παραμένει.

Συγκεκριμμένα αναφέρει ότι η οι 28 ηγέτες αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην πολιτική του « περνάω τους μετανάστες/πρόσφυγες στην επόμενη χώρα» και η δήλωση συμπληρώνει χαρακτηριστικά ότι αυτό σημαίνει πως «η παράτυπη ροή των μεταναστών στον διάδρομο των Δυτ. Βαλκανίων έχει πλέον τελείώσει».

Συγχρόνως οι 28 ηγέτες συμφώνησαν να στείλουν «τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια» στην Ελλάδα αλλά και περαιτέρω βοήθεια για να διαχειριστεί τα εξωτερικά της σύνορα και με την ΠΓΔΜ αλλά και με την Αλβανία στέλνοντας περαιτέρω βοήθεια μέσω Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας.

ΑΝΤΙΟ ΘΡΑΚΗ !
Όθων Ιακωβίδης 

Ο αποβατικός στόλος της Τουρκίας, ζεσταίνει τις μηχανές του !!… και, βέβαια, μην ψάχνετε να δείτε την αρμάδα των αποβατικών πλοίων της να πλησιάζει στα λιμάνια μας εξ Ανατολών….
Ο αποβατικός στόλος της, αποτελείται από αμαξοστοιχίες, διόροφα μοντέρνα λεωφορεία και αστραφτερά επιβατικά ΙΧ, φορτωμένα με μπαγκάζια και όλα τα συναφή του Τούρκικου τρόπου ζωής, που θα έρχονται κατά κύματα (και μάλιστα καθοδηγούμενα κεντρικά από το “βαθύ κράτος” της γείτονος) για να εποικίσουν τα (κατ’ αυτούς) προσφάτως χαμένα εδάφη τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Προτεραιότητα, βέβαια, στην επέλαση αυτή έχει η Θράκη, που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για την υποδοχή αυτού του κύματος, με δεύτερο σημείο υποδοχής την “Selanik” (Θεσσαλονίκη για τους εντόπιους).
Όποιος δεν πήρε ακόμη χαμπάρι το τί αποφασίστηκε χθές, στις Βρυξέλλες, καλό είναι ν’ ανοίξει τα μάτια του, όχι για να αντιδράσει (ο κακόμοιρος ευνουχισμένος) αλλά, απλά, για να ξέρει τι γίνεται και να μην απορεί αύριο, όταν το σκηνικό της ζωής του, στη γειτονιά και στην πόλη του, θα αλλάζει άρδην, με άλλες εικόνες, άλλες μυρουδιές, άλλα ακούσματα…. Προσοχή: Δεν λέω “χειρότερα”, λέω, απλώς, “άλλα”…
Στις Βρυξέλλες, λοιπόν, (άρον-άρον, υπό την πίεση που δημιούργησαν οι Τούρκοι στη ροή προσφύγων και μεταναστών, εκμεταλλευόμενοι την δική μας ανυπαρξία αυτοδιάθεσης σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική χαλαρή επιπολαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, υπό τη νάρκωση της “ανθρωπιστικής αντιμετώπισης” που φάγαμε υποδορίως) πάρθηκε χθες (από τους 28 της ΕΕ) η απόφαση, στις επόμενες λίγες (10) μέρες, να υλοποιηθούν οι εξής ενέργειες, που για την Ελλάδα, εμπεριέχουν τη γνωστή συνταγή “καρότο και μαστίγιο”:
Το Καρότο :”Όλοι οι μετανάστες που θα περνάνε από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, θα επιστρέφονται στην Τουρκία με το κόστος καλυμμένο από την ΕΕ. Στην μετεγκατάσταση, κάθε Σύρος που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα στέλνεται από την Τουρκία στην ΕΕ.
Το Μαστίγιο Νο1 : Το άνοιγμα των (κλεισμένων) διαπραγματευτικών κεφαλαίων εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πρέπει να έχουν καθοριστεί ποια είναι αυτά και υπό ποιες προϋποθέσεις. Αυτά που ζητάει η Άγκυρα είναι τα πέντε που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία από το 2005.
Δηλαδή, μιλάμε για ραγδαία επίσπευση της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ !! με όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, να σπρώχνουν για να τελειώνει γρήγορα η υπόθεση…
Το Μαστίγιο Νο2: “Επιτάχυνση της εφαρμογής της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2016”.
Αυτή η, εντελώς αθώα, διατύπωση, ανοίγει διάπλατα την πόρτα ελεύθερης εισόδου στην Ελλάδα (προς μόνιμη εγκατάσταση) όποιων εκ των 80 εκατομμυρίων Τούρκων θέλουν, χωρίς κανέναν περιορισμό αριθμού, επιλογής τόπου εγκατάστασής του, κλπ, κλπ.
Με απλά λόγια, με το “καρότο” της αποτροπής, εκ μέρους της Τουρκίας, διέλευσης προσφύγων προς την Ελλάδα/Ευρώπη και της επιστροφής (στην Τουρκία) κάποιων προσφύγων και μεταναστών, που η Ελλάδα δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να αποτρέψει την είσοδό τους στη Χώρα, η Ελλάδα αποδέχεται να υποστεί το “μαστίγιο” του εποικισμού της (δηλαδή της ειρηνικής κατάκτησης τής κοινωνίας της και αργότερα και των εδαφών της) από Τούρκους !!!..
Με ποιο απλά λόγια: Με τη συμφωνία αυτή, οι Τούρκοι κατακτούν, αυτά που ούτε με μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα μπορούσαν !!!!!!……….
Και για όσους θελήσουν να αμφισβητήσουν την κατάληξη (για την Ελλάδα) που περιγράφω πως θα έχει η αποδοχή των όρων που έθεσε χθές η Τουρκία στις Βρυξέλλες για να “μαζεύει” τους πρόσφυγες και να μην τους αφήνει να περνούν στην Ελλάδα, θυμίζω τα εξής γεγονότα και καταστάσεις που πιστοποιούν τον βέβαιο εκτουρκισμό της Ελλάδας:
Σήμερα ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι 80 εκ. και της Ελλάδας 10 εκ.
Ο ρυθμός γεννήσεων είναι 3:1, που σημαίνει πως κάθε 2 γενιές (50 χρόνια) οι Τούρκοι διπλασιάζονται έναντι των Ελλήνων, δηλαδή στα επόμενα 50 χρόνια (αν έρθουν μόνο 10 εκ. Τούρκοι, με ανοιχτά τα σύνορά μας και όχι περισσότεροι) οι Τούρκοι θα είναι διπλάσιοι από εμάς…. Ποιοι θα κυβερνούν τη Χώρα, με άψογες Δημοκρατικές διαδικασίες ;;;;;
Οι προθέσεις της Τουρκίας για κατάκτηση Ελληνικών εδαφών και πλούτου, δεν είναι κρυφές. Τις εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία. Θυμίζω μερικές:
Οι διωγμοί των Ελλήνων της Κωσταντινούπολης
Η αντισυμβατική (με τη Συνθήκη της Λωζάνης) “έξωση” των Ελλήνων κατοίκων από την Ίμβρο και την Τένεδο
Η επίθεση στην Κύπρο το 1974
Η παράνομη εποίκηση της Β. Κύπρου
Η ασκούμενη στη Θράκη, όλο και εντεινόμενη τα τελευταία χρόνια, πολιτική της Άγκυρας για την Τουρκοποίηση του Μουσουλμανικού στοιχείου.
Η δημιουργία “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο, με έμπρακτη στρατιωτική ενέργεια υποστήριξής τους, το “επεισόδιο” στα Ίμια.
Η καθημερινή αμφισβήτηση του εναέριου και θαλάσσιου Εθνικού μας χώρου.
Όταν κάνουν όλα αυτά, με τεράστιο διεθνές πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό κόστος, προκειμένου να διατηρούν μόνο το δικαίωμα πιθανού μελλοντικού εκτουρκισμού Ελληνικών εδαφών, πιστεύει κανένας πως θα αφήσουν την ευκαιρία της άνευ κόστους εποίκισης της Χώρας μας, που είναι το πρώτο βήμα για τον πλήρη εκτουρκισμό της, ειρηνικά, χωρίς μία τουφεκιά ;;;;;
Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο όμορφο όραμα για τον Τούρκο είναι η Τούρκικη Selanik του 2070 , με 4 μιναρέδες γύρω από τον Λευκό Πύργο;;
Και τί δεν θά’ δινε γι’ αυτό !!
Και τώρα θα το έχει, χωρίς να δώσει απολύτως τίποτε !!! Θα εισπράξει κι όλας, κάποια δις Ευρώ !!!!
Τώρα, σοβαρολογούμε;;;
Θα αφήσουμε να πάει, μεθαύριο, Έλληνας πρωθυπουργός να υπογράψει στις Βρυξέλλες αυτή την παράδοση της Χώρας, για να μη βγούμε από τη ζώνη της Σένγκεν, ή για να μη φύγουμε από την Ευρωζώνη, ή για να μη κλείσουμε τα σύνορα με την Τουρκία, ή δεν ξερω ‘γω για τί άλλο;;;;;
Υπάρχει κάτι, περισσότερο Κακό από τον εκτουρκισμό της Χώρας και την απώλεια της Ελλάδας μας και μάλιστα με τη βούλα της κυβέρνησης και της Βουλής ;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!! ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ !!! Γλυκά, ανθρωπιστικά, ύπουλα, τελειωτικά !!!…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese