Στίγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτηρίζει τον καταυλισμό…
της Ειδομένης ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η άμεση μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής.

«Καθημερινά, εικόνες ντροπής που υποβιβάζουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν λέει.

Και συνεχίζει: «Η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομυελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς ήδη δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών. Επιβάλλεται η άμεση μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με φύλαξη και έλεγχο και οργανωμένη διανομή γευμάτων. Τα κέντρα αυτά πρέπει να είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει τουλάχιστον τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες. Η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνον ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε άλλες χώρες».

«Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις» καταλήγει.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese