Σκληρή ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα σε όσα απίστευτα δημοσίευσε…
μέσω twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε συγχαρητήρια στις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήρθε κι αυτή μέσω twitter. O Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει πως ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των δυτικών Βαλκανίων ως απάντηση στον Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος μέσω Twitter είχε δηλώσει πως αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν μονομερείς ενέργειες.

O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. (1/4)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 9, 2016

Και συνεχίζει στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Ντόναλντ Τουσκ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.

Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. (2/4)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 9, 2016
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας με τρίτο και τέταρτο μήνυμα στο Twitter δείχνει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης καλώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν.

Περιμένουμε ο @eucopresident κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 (3/4)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 9, 2016

και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν (4/4)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 9, 2016

Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα δημοσίευσε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος εκτός από τα συγχαρητήρια, προκάλεσε σάλο, όταν έγραψε πως το κλείσιμο των συνόρων είναι απόφαση των 28.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese