Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένονται 250 πρόσφυγες στην περιοχή μας, εκ των οποίων… οι 150 θα φιλοξενηθούν στο «Φρούριο» των Τρικάλων για μια εβδομάδα και οι υπόλοιποι 100 στην Καλαμπάκα, πιθανότατα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουtrikalavoice.gr ο υφυπουργός Άμυνας Δημ. Βίτσας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου και του ζήτησε να διατεθεί ένας χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση στρατοπέδου στη Λάρισα, όπου και θα μεταφερθούν για μόνιμη εγκατάσταση. Από τη Δημοτική Αρχή υποδείχθηκε τελικά ο χώρος του «Φρουρίου», το αναψυκτήριο του οποίου παραμένει ξενοίκιαστο τα τελευταία 2 χρόνια. Αναγνωρίζουν ότι η απόφαση «ξενίζει», καθώς βρίσκεται πάνω από το ιστορικό Βαρούσι και είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης, ωστόσο όπως λένε η λύση είναι προσωρινή.

Στα Τρίκαλα αναμένεται να φιλοξενηθούν από αύριο και για μια εβδομάδα 150 πρόσφυγες περίπου και γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο Δήμος Καλαμπάκας να φιλοξενήσει άλλους 100 για το ίδιο διάστημα…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese