Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας τουιτάρει εντυπωσιασμένος…
από την ανθρωπιά που δείχνουν οι Έλληνες, ενώ πίσω από τα κλειστά σύνορα περιμένουν μόνο τα τανκς των Σκοπιανών

Εδώ και μέρες η κατάσταση στην Ειδομένη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «χωρίς προηγούμενο». Χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, περιμένοντας μάταια να ανοίξει γι’ αυτούς ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα ειδικά στην Ειδομένη, τα πράγματα είναι οριακά: Η βραδινή βροχή μετέτρεψε τον καταυλισμό σε λασπότοπο, πλημμύρισε τις σκηνές και ξεχύλισε την απελπισία. Για τα μικρά παιδάκια, που ήδη ταλαιπωρούνταν από ιώσεις, πυρετούς, βήχα και τις κακουχίες, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα…

Μόνος φάρος ελπίδας, έστω για μια μικρή αχτίδα, είναι η ανθρωπιά με την οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους: Οι εθελοντές και οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί κάνουν ό,τι μπορούν, όπως κάνει όμως κάθε απλός πολίτης.

Όπως έκαναν και αστυνομικοί που βρέθηκαν σήμερα στην Ειδομένη και μπροστά στα μάτια του εκπροσώπου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έδωσαν στα προσφυγόπουλα ό,τι φαγητό είχαν μαζί τους. «Είδα Έλληνες αστυνομικούς να δίνουν το μεσημεριανό τους στα απελπισμένα παιδάκια των προσφύγων», έγραψε ο Μπαμπάρ Μπαλόχ συγκινημένος στο λογαριασμό του στο Twitter.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese