Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πίσω από τη συμφωνία με την Άγκυρα, βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος…

Για την κυβέρνηση Τσίπρα η συμφωνία με την Τουρκία θα στοιχίσει λιγότερο στην Ελλάδα απ’ ότι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας.

Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, σημειώνοντας πως πίσω από την αυτή τη συμφωνία με την Άγκυρα, βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία έγινε σύμμαχος του Έλληνα πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, υπογραμμίζουν ξένα δημοσιεύματα.  

Le Monde

O Τσίπρας στηρίζει την προοπτική συμφωνίας με την Τουρκία, γράφει η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση των Αθηνών θεωρεί πως αυτό το ενδεχόμενο θα στοιχίσει λιγότερο απ’ ότι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας.

Die Zeit

Για πολλούς Γερμανούς, το τίμημα για την επίλυση του προσφυγικού μέσω της συμφωνίας με την Τουρκία, είναι υψηλό, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές “φωνές” και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρου της Μέρκελ στον “μεγάλο συνασπισμό”, τα οποία αντιτίθενται στην συμφωνία με την Άγκυρα.

Από το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, ο αρχηγός της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ ναι μεν υποστήριξε πως πρόκειται για ένα σημαντικό ενδιάμεσο βήμα στον δρόμο προς μία οριστική λύση, την ίδια ώρα όμως προειδοποίησε για τον κίνδυνο υπερβολικών παραχωρήσεων έναντι της Άγκυρας. Το επίμαχο δημοσίευμα κάνει επίσης αναφορά και στο υψηλόβαθμο στέλεχος του SPD, επικεφαλής της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος αντιτίθεται στη συμφωνία με την Άγκυρα.

Le Figaro

Παρά τις μέχρι τώρα διαφωνίες της Μέρκελ και του Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός έγιναν τώρα σύμμαχοι με αφορμή την προσφυγική κρίση, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.

Die Welt

«Η Μέρκελ βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία με την Τουρκία;”, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” υπογραμμίζοντας για την Γερμανίδα καγκελάριο είναι η μόνη λύση για την επίλυση του προσφυγικού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese