Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κήρυξε την έναρξη του… 25ου Συνεδρίου Ελλήνων αποσπασμένων εκπαιδευτικών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες, 7 Μαρτίου 2016, υπό την αιγίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, με θέμα : «Η πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης και η Ελληνική παιδεία μπροστά σε νέες προκλήσεις».

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή εμπειρία που (πρέπει να) ακολουθείται, στο πλαίσιο μιας διαπολιτισμικής πολιτικής, με στόχο την ενσωμάτωση των μαθητών, προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, θα πρέπει να αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα διαπολιτισμικά σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίησή τους. Επίσης, ο κ. Πελεγρίνης, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού μπορεί να στηριχθεί.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο Υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους συντονιστές εκπαίδευσης Βρυξελλών, Λονδίνου και Μαριούπολης, μετά των οποίων συζήτησε επείγοντα θέματα των σχολείων στις χώρες ευθύνης των (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελβετία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία, και Χώρες Κ.Α.Κ. και χώρες Κ.Α.Ε..

Τέλος, ο κ. Πελεγρίνης ενεθάρρυνε τους ομιλητές του συνεδρίου να αποστείλουν τις παρεμβάσεις τους στις Ομάδες Εργασίας για την Ομογένεια και για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, προκειμένου να συνεκτιμηθούν αναλόγως.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese