Αποφασισμένος να εξαλείψει ότι του εναντιώνεται φαίνεται πως είναι…
ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Zaman», και τον έλεγχο του πρακτορείου ειδήσεων «Cihan», εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του.

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του, ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η τουρκική δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Γκιουλέν, μετά την σύλληψη του αδερφού του κατηγορώντας τον για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Τόσο ο Γκιουλέν, όσο και ο αδερφός του κατηγορούνται, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού Εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η Εισαγγελία μετά από έρευνα βρέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν την ενοχή τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ερντογάν τον έχει κατηγορήσει ότι επιχειρεί να τον «ρίξει» από την κυβέρνηση, ενώ η ένταση ανάμεσα στους δύο πυροδοτήθηκε με το σκάνδαλο διαφθοράς μελών της τουρκικής κυβέρνησης, ακόμα και του ίδιου του γιου του Ερντογάν πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από τις έρευνες, καθώς η εφημερίδα Zaman ήταν αυτή που αποκάλυψε τις παράνομες δοσοληψίες πολιτικών με επιχειρηματίες. Βέβαια, ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese