Μια αποκάλυψη που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα κάνει…
το RussiaΤoday επικαλούμενο την Διεθνή Αμνηστία.
Σύμφωνα με τον Andrew Gardner, που είναι ερευνητής της οργάνωσης, οι τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν καθημερινά πρόσφυγες από την Συρία που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία. Οπως τονίζει επίσης, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.
«Υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοιου είδους περιστατικά στα σύνορα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το 2014 όταν μας κατήγγειλαν τα πρώτα περιστατικά, είπε ο Gardner. Πρόσθεσε ότι όσο αυξάνεται το κύμα των ανθρώπων που εγκαταλείπουν όπως – όπως την ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία, τόσο περισσότερες είναι οι εν ψυχρώ επιθέσεις των τούρκων εναντίον των αμάχων.

Τώρα, οι πληροφορίες που έρχονται από γιατρούς από την άλλη πλευρά των συνόρων αναφέρουν ότι καθημερινά πυροβολούνται δυο με τρείς άνθρωποι από τους τούρκους την ώρα που προσπαθούν να περάσουν τα σύνροα.

Ο ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρει επίσης ότι η απόγνωση που νιώθουν οι πρόσφυγες τους οδηγεί είτε στα χέρια των διακινητών είτε στο να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα μέσα στη μαύρη νύχτα.

Η δικαιολογίες που προβάλλουν οι Τούρκοι είναι ότι πυροβολούν γιατί δεν ξέρουν ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Θα μπορούσαν να είναι μέλη ένοπλων οργανώσεων ή λαθρέμποροι, λένε…
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese