Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για βόλτα με βάρκες στο Ληθαίο, αρχίζει και… φαίνεται στην πράξη, καθώς οι πρώτες δοκιμές είναι πραγματικότητα και έτσι ο Δήμος Τρικκαίων αρχίζει να υλοποιεί το σχέδιό του για αξιοποίηση του ποταμού. Το πρώτο πείραμα ήταν επιτυχές, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας.

Ο Δήμος, εκπόνησε ένα σχέδιο αξιοποίησης τριών από τα πλεονεκτήματα : βαρκάδα στον Ληθαίο – ποδηλατάδα στις όχθες του – επίσκεψη στα μουσεία και επαφή με τον πολιτισμό.

Η βαρκάδα στον ποταμό γίνεται πραγματικότητα εντός του έτους, καθώς ξεκίνησε ήδη η δοκιμή της πλευστότητας αλλά και του είδους της βάρκας που θα ταξιδεύει τους επισκέπτες του Ληθαίου.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με σχετικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί καταλλήλως τον ποταμό – σήμα κατατεθέν της ομορφιάς της φύσης μέσα στην πόλη. Έτσι, η βαρκάδα συνδυάζεται με το Μουσείο Τσιτσάνη και τον νέο ποδηλατόδρομο, με τα Τρίκαλα πλέον να αποκτούν μια ολοκληρωμένη περιήγηση και επαφή της φύσης με τον πολιτισμό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese