Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο των…
σχετικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς» στο Μετρό Συντάγματος.

Η έκθεση, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), θα διαρκέσει μια εβδομάδα ξεκινώντας από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 13 Μαρτίου. Πρόκειται για συλλογική δουλειά επτά φωτογράφων/φωτορεπόρτερς και εστιάζει στα αγωνιώδη και ταυτόχρονα δυνατά πρόσωπα των γυναικών στους δρόμους της νέας προσφυγιάς, σε μια πορεία ζωής και αξιοπρέπειας από τη Μ. Ανατολή και μέσω της Ελλάδας προς τη Β. Ευρώπη.

Μέσα στις δυσκολίες μας, αλλά και συνολικά της πατρίδας μας και γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο πόλεμος που τους δημιουργεί, αναδεικνύουμε τα πρόσωπα αυτά, με την ελπίδα να πράξουμε όλοι το καθήκον αλληλεγγύης που μας αναλογεί και να συμβάλουμε να σταματήσει ο πόλεμος και η προσφυγιά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese