Εμπλοκή στην Σύνοδο Κορυφής προκάλεσαν οι ηγέτες των χωρών που αποτελούν την ομάδα του Βίζεγκραντ….

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, οι Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, δεν θεωρούν την Τουρκία ασφαλή χώρα διέλευσης και δεν δέχονται τις λύσεις που προτάθηκαν, διαφωνώντας με την απόφαση να αιτούνται άσυλο μέσω Τουρκίας οι Σύροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις χώρες Βίζεγκραντ, ενώ προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξει η Σύνοδος σε απόφαση.

«Είναι υποκριτική η στάση να δέχεστε Σύρους, Αφγανούς, και Ιρακινούς πρόσφυγες και από την άλλη να απορρίπτετε την επιστροφή. Αν θέλετε να μην υπάρξει απόφαση τότε να επανέλθουν τα σύνορα στην προηγούμενη κατάσταση, αλλιώς θα ληφθεί απόφαση σήμερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε την ομάδα Βίζεγκραντ, ότι ακόμη και εάν δεν προκριθεί το plan A (επαναπροώθηση σε Τουρκία και προσφύγων και μεταναστών) αλλά το plan b (μόνον μεταναστών) δεν θα αλλάξει κάτι. «Μη νομίζετε ότι θα το αποφύγετε, γιατί απλώς θα αλλάξουν «διαδρόμους» οι ροές και θα έρθουν σε σας» φέρεται να είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

«Φαίνεται ότι δεν συνεργάζονται για οποιαδήποτε λύση» σχολίαζαν για την ομάδα Βίζεγκραντ κυβερνητικές πηγές.

Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης στήριξε την Κύπρο στο ζήτημα που βάσει η Αγκυρα για το «ξεπάγωμα» κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ. Αυτή την ώρα γίνεται συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Γερμανίας και Ολλανδίας για να δουν πώς προχωρά η διαδικασία.  • Hailander Sa “H TAN H TAN”

    δεν θεωρούν την Τουρκία ασφαλή χώρα διέλευσης…. πολυ σωστα κατ εμε.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese