Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η από κοινού εκδήλωση της…
Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Σάββατο, στις 5 Μαρτίου 2016.

Με αφορμή τον εορτασμό της επικείμενης Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη, η θεματική της εκδήλωσης, «Μια περιδιάβαση σε διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς με τη γυναίκα στο επίκεντρο» αποτέλεσε την απτή απόδειξη της τεράστιας απήχησης που έχει στο κοινό η συνεργασία διαφορετικών φορέων με κοινή συνισταμένη τους την αναγνώριση και ανάδειξη της γυναικείας συνεισφοράς σε ποικίλες μορφές έκφρασης.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, τόνισε ότι «τιμάμε τους διαχρονικούς αγώνες της γυναίκας, θέτοντας στον πυρήνα του έργου μας τη διεκδίκηση της ουσιαστικής ισότητας».

Η προσέλευση του κοινού υπήρξε αθρόα, ενώ η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε την εκκίνηση μιας περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΙΦ και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese