Φιλοκυβερνητική γραμμή ακολουθεί πλέον η μεγάλης κυκλοφορίας…
τουρκική εφημερίδα Zaman, αφότου τέθηκε υπό κηδεμονία, ενώ έως τώρα ήταν ιδιαίτερα επικριτική έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, τις συνήθεις επικρίσεις της Zaman έχει αντικαταστήσει ένα άρθρο για φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει μια γέφυρα κόστους τριών δισ. δολαρίων ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης.

«Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της Zaman, προσθέτοντας ότι «το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman».

Σε ομοφωνία με τον υπόλοιπο φιλοκυβερνητικό Τύπο, η Zaman δημοσιεύει επίσης στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίες από κηδείες «μαρτύρων» στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δημοσιεύει ακόμη στην πρώτη σελίδα μια φωτογραφία του κ. Ερντογάν να κρατά το χέρι ηλικιωμένης γυναίκας και ανακοινώνει ότι ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα δεχθεί γυναίκες με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εφημερίδα, με τιράζ περίπου 650.000 φύλλα, είχε το Σάββατο ως τίτλο «Ημέρα Ντροπής» για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, καθώς είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα τελευταίο φύλλο λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρχών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese