Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ερωτική πράξη πέρα από ευχαρίστηση προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία…
Εδώ είναι τα 7 πράγματα που θεραπεύει:

Πονοκέφαλος

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Cephalalgia» της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, ο ερωτας θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από ημικρανίες που έκαναν ερωτα ενώ υπέφεραν από κρίση ημικρανίας εμφάνισαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Ένας στους πέντε πάσχοντες μάλιστα  απαλλάχθηκε πλήρως από τον πόνο, ενώ κάποιοι άλλοι, και κυρίως οι άνδρες με ημικρανία, «χρησιμοποιούσαν τον ερωτα  ως θεραπευτικό εργαλείο» σημειώνουν οι ερευνητές.

Κρυολογήματα

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν ερωτικη επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αναπτύσσουν περισσότερα αντιγόνα, όπως την ανοσοσφαιρίνη Α, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και της γρίπης. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο υγιείς θα γίνετε αν το κάνετε επτά φορές την εβδομάδα!

Πρωινή ναυτία

Σύμφωνα με τον Gordon Gallup, έναν ψυχολόγο από το SUNY-Albany, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το στοματικό. Ο Gallup υποστηρίζει ότι οι έγκυες έχουν πρωινή ναυτία επειδή το σώμα τους προσπαθεί να αποβάλλει το σπέρμα του άνδρα, άρα κάνοντας στοματικό , «αναγκάζεις» το σώμα σου να το συνηθίζει και δεν έχει την ανάγκη να το αποβάλλει.

Αϋπνία

Μετά την πράξη, το σώμα σας απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς», η οποία προκαλεί υπνηλία. Και οι γυναίκες παράγουν περισσότερη ωκυτοκίνη από τους άντρες.

Καρκίνος του προστάτη

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, για τους άνδρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά, μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη κατά 22%.

Κατάθλιψη

Η ερωτική πράξη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει την ψυχική υγεία. Ο James Coan, PhD, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια λέει, «Όταν κάνετε ερωτα απελευθερώνονται ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης και τις ενδορφίνες. Και μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το στοματικό  μπορεί επίσης να ανεβάσει την ψυχολογία στις γυναίκες, δεδομένου ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese