Τα ΜΜΕ της διαπλοκής που ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα…
και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και που τώρα θέλουν να την ανατρέψουν ενόψει της αξιολόγησης. Χωρίς να κατονομάσει ούτε μια φορά τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε στα όσα υποστηρίζει στο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο “Τι μου ζήτησε ο κ. Τσίπρας”.

Πέρα από το προσφυγικό και τις κινήσεις που έκανε και θα κάνει η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει για το προσφυγικό, ήταν γεμάτη… απαντήσεις στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, καθώς συνεχίζεται ο “ανένδοτος” κυβέρνησης – ΔΟΛ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνο που έκανε εντύπωση, μεταξύ άλλων, ήταν πως μίλησε για προσπάθεια να γίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “παρένθεση” και όχι “αριστερή παρένθεση”.

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την “πλειοψηφία των ΜΜΕ της διαπλοκής” που “παίζουν αυτές τις μέρες για τρίτη συνεχόμενη φορά τα ρέστα τους”, που “είχαν βάλει στόχο να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, είχαν βάλει στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είτε με ήττα, είτε με σύμπραξη σε διάφορα σχήματα”.

Και που τώρα, “έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες ανατροπής ενόψει της αξιολόγησης, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης, προκειμένου να γλιτώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και να συνεχίσουν να ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου”. Η τελευταία φράση θεωρείται “φωτογραφική” για τον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρουν είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι “απέναντι στο πόλεμο που η κυβέρνηση υφίσταται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ απαντά με τον δημοκρατικό διάλογο και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία”.

Επίθεση στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη προσωπικά
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως “αποδέχθηκε μεν εντός της αιθούσης την ελάχιστη σύγκλιση σε μια αναγκαία εθνική στρατηγική αλλά προσπάθησε έξω από την αίθουσα, ενδεχομένως απαντώντας σε εσωκομματικά ζητήματα, να διαστρεβλώσει καταστάσεις και γεγονότα”.

Μίλησε για αντίφαση και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την λύσει: “Πρέπει να το λύσει το θέμα του, δεν μπορεί να παριστάνει τον Ευρωπαίο πολιτικό και από την άλλη να θέλει να συγκεράσει και τις απόψεις του αντιπροέδρου του και τις ισχυρές τάσεις ακροδεξιάς μέσα στη ΝΔ”, είπε.

Πυρά και κατά ΔΝΤ
Όπως και μέσω της συνέντευξής του στη Bild, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, επικρίνοντας τη στάση του ΔΝΤ και καταλογίζοντας στο Ταμείο “αυθαίρετες εκτιμήσεις”. “Η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, παρά την παρελκυστική τακτική που κρατά το ΔΝΤ”, είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σύγκλιση και όχι μονομερή προσχώρηση στις απόψεις τους, η οποία αφορά στις μεταρρυθμίσεις, το πρωτογενές πλεόνασμα και το δημοσιονομικό κενό 2016-2018.

“Δεν είμαστε εμείς οι απομονωμένοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση”, τόνισε, σημειώνοντας ότι θα κληθεί πολύ σύντομα η ΕΕ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, στο πολιτικό, να ζητήσει από όλα τα μέρη να σεβαστούν τη συμφωνία που υπεγράφη.
Πηγή  • Hailander Sa “H TAN H TAN”

    χαχαχαχαχαχαχαχαχα…. απο την πολυ πονηρια σου θα την παθεις…. μονος σου θα πεσεις…. εδω ειν Ελλας.-

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese