Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την ετήσια έκθεση κρασιού «Οινόραμα 2016» και σε δηλώσεις του δεσμεύτηκε για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κρασιού.

«Εδώ στο Ζάππειο…

 

χτυπάει σήμερα η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου, ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είπε επιπλέον ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία.

«Αποτελεί ένα πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί ένα πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί – όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα – ένα πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζονται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δημοσίευσε μάλιστα και δύο φωτογραφίες στο Twitter από την επίσκεψή του στην έκθεση.

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα. #oenorama16 #vinetum @Oenorama pic.twitter.com/Ld8ADdc6bU

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 5 Μαρτίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να καταργήσει
τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. @Oenorama #oenorama16 pic.twitter.com/f04x7A8bLq

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 5 Μαρτίου 2016English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese