Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα, Σάββατο (05/03) ότι κατέγραψε συνολικά εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΑΜ τόνιζει συγκεκριμένα πως υπήρξαν…

 

έξι παραβιάσεις στο Χαλέπι, μία στη Δαμασκό, μία στη Λατάκια καθώς και μία στη Νταράα.

Επίσης, η συριακή επαρχία Ιντλίπ δέχηκε επίθεση από το έδαφος της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη από τις δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί εναντίον του στη Συρία και το Ιράκ, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας πρέπει να στραφεί στη σταθεροποίηση των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί, δήλωσε, στο μεταξύ, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.

Ο Μπρετ Μαγκάρκ στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για τον ακριβή χρόνο ανακατάληψης των πόλεων της Μοσούλης στο Ιράκ και της Ράκκας στη Συρία, στις οποίες τον έλεγχο διατηρούν οι τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε στη Βαγδάτη με αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, ο οποίος είχε δηλώσει το Δεκέμβριο, ότι το 2016, θα είναι η χρονιά της “τελικής νίκης,” κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ.

“Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται τώρα πίεση ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και αυτό θα συνεχιστεί…, και θα επιταχυνθεί,” δήλωσε ο Μαγκάρκ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

“Το Daesh χάνει. Όσο αυτοί χάνουν, εμείς δίνουμε έμφαση στη σταθερότητα,” πρόσθεσε αναφερόμενος στα σχέδια για την αποκατάσταση και την αστυνόμευση πόλεων, που έχουν ανακαταληφθεί από τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται υπό την πίεση τόσο χερσαίων επιθέσεων όσο και αεροπορικών επιδρομών, από τις διάφορες χώρες, ενώ εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλα τμήματα εδαφών στο Ιράκ και τη Συρία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese