Αποζημίωση σε 38 θύματα του Σάιμον Γουντ, ενός πιλότου της που κακοποιούσε σεξουαλικά μικρά παιδιά αποφάσισε να δώσει η British Airways…

Την ιστορία έφερε στη δημοσιότητα πριν από δύο χρόνια η Daily Mail, ενώ τώρα έγινε γνωστό ότι η βρετανική αεροπορική εταιρεία για την οποία ο παιδόφιλος εργαζόταν, συμφώνησε να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε 38 θύματά του.

Ο δράστης έδωσε τέλος στη ζωή του το 2013, δύο ημέρες πριν τη δίκη του, πέφτοντας στις ράγες ενός τρένου, ωστόσο, η British Airways συμφώνησε να αποζημιώσει τα θύματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τονίζει πως τα κορίτσια που έπεσαν θύματα του πιλότου θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, η οποία για πολλά χρόνια διακόπηκε εξαιτίας της κακοποίησης που δέχθηκαν. Επίσης, θα μπορούν να λάβουν θεραπεία για τα λυτρωθούν από τον ψυχολογικό πόνο που τις βαραίνει, ενώ όπως τονίζει η British Airways, η συμφωνία αυτή «πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους οργανισμούς που στέλνουν το προσωπικό τους να εργαστεί ή να προσφέρει βοήθεια κοντά σε παιδιά, να είναι πιο προσεκτικοί».

Από τις αρχές του 2000 ο Σάιμον Γουντ είχε επιλέξει να πετάει στην Αφρική, όπου επισκεπτόταν σχολεία και ορφανοτροφεία. Φορώντας τη στολή του, ο πιλότος μιλούσε στα παιδιά για τη δουλειά του και τους πήγαινε δώρα. Στη συνέχεια, όμως, οδηγούσε τα παιδιά -ηλικίας έως και τεσσάρων ετών- σε πολυτελή ξενοδοχεία και τα κακοποιούσε.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese