Ο Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε 25 Ιανουαρίου 1975, στην Αθήνα και με καταγωγή από το ιστορικό χωριό Σελιάνα Αχαΐας- Αρχαία Φελλόη.

Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις οκτώ (8) ετών και στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στον Ατρόμητο Περιστερίου έως το ενδέκατο (11) έτος της ηλικίας του.

Στη συνέχεια δεκατριών (13) ετών εγγράφεται στον αθλητικό σύλλογο του Θησέα Περιστερίου στο τμήμα της Άρσης Βαρών όπου περίμενε να κλείσει το δέκατο τέταρτο (14) έτος της ηλικίας του (λόγω βαρέου αθλήματος) ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου εκεί είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις.

Σε ηλικία δεκαπέντε (15) ετών τον πήρε η Εθνική ομάδα παίδων στην άρση βαρών, όπου εκεί το 1992 σπάει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων ( το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί).

Έκτοτε ακολούθησαν πολλά πανελλήνια κύπελλα, διεθνές τουρνουά, πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος και πολλοί διασυλλογικοί αγώνες. Από την εθνική ομάδα έφυγε το 1996 έχοντας:

45 ΧΡΥΣΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ
21 ΑΡΓΥΡΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ
8 ΧΆΛΚΙΝΑ ΜΕΤΆΛΛΙΑ

και φυσικά αρκετά κύπελλα, και βέβαια έχοντας ένα πολύ δυνατό όπλο, ένα δίπλωμα προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από το υπουργείο πολιτισμού.

To 1995 συμμετάσχει σε αγώνες BodyBuilding και εκει κερδιζει την 1η θέση στο Κύπελλο Π.Ε.Σ.Δ Σωματικής Διάπλασης Κεντρικής Ελλάδος (Λαμία 1995) στην κατηγορία Bodybuilding Ανδρών 95+ Kg, σε ηλικία 20 ετών.

Σε αυτή την πορεία του όμως ένα κρυφό πάθος ήταν το BRA DE FER (χειροπάλη). Όπου και να βρισκόταν, ακόμη και στην εθνική άρση βαρών έβαζε όλους τους συναθλητές του να παίζουν ΒRA DE FER (χειροπάλη) όσο πιο διακριτικά μπορούσε βέβαια γιατί στην άρση βαρών απαγορεύεται να σφίγγουν οι δικέφαλοι μύες

Η γνωριμία του με τον Ηλία Μπαζίνα στιγμάτισε την μέχρι τότε αθλητική καριέρα του πρωταθλητή μας Γεωργίου Χαραλαμπόπουλου μιας και εκείνος ήταν ο άνθρωπος που από παλιά του έλεγε να ασχοληθεί με το BRA DE FER (χειροπάλη) επειδή έχει το κατάλληλο χέρι, αλλά και μια παροιμία πολύ χαρακτηριστική «όταν ο Μωάμεθ δε πάει στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ» θέλοντας να του πει πως είναι γεννημένος για αυτό άθλημα! και είχε δίκιο. Ο πρωταθλητής μας στον πρώτο επίσημο αγώνα (στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που διοργάνωσε ο κ. Ρούσης το 1994) ηττήθηκε αλλά αυτό ήταν κάτι που πείσμωσε τον αθλητή μας και τον έκανε να δουλέψει σκληρά για μεγάλες επιτυχίες.

Μετά από 4 χρόνια αποχής από το άθλημα ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος επιστρέφει το 1998 βγαίνοντας συνεχώς πρώτος στα 100 κιλά. Ο πρωταθλητής μας πάντα πειθαρχημένος και κολακευμένος στις προκλήσεις έπαιζε με αθλητές ακόμη και 30 κιλά πάνω από το βάρος του. Έτσι για χρόνια μέχρι και σήμερα δουλεύει σκληρά για το άθλημα της χειροπάλης σε όλους τους τομής και το αποτέλεσμα είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις του όπου εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις αμέτρητες πρωτιές του στην Ελλάδα έχει κατακτήσει:

1η ΘΈΣΗ στο Over The Top (Γερμανία) Βαριά κατηγορία.
1η ΘΈΣΗ στο Gladiator Night (Ελβετία)
3η ΘΈΣΗ Gladiator Night (Ελβετία)
4η ΘΈΣΗ Golemova Ruka (Τσεχία)
5η ΘΈΣΗ στο Πανευρωπαϊκό (Νορβηγία)
7η ΘΈΣΗ στο Παγκόσμιο (Βραζιλία)

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος συνεχίζει τις επιτυχίες.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις πέραν από Πανελλήνια Πρωταθλήματα και αμέτρητες πρωτιές στην Ελλάδα, με τελευταίες το 2013 στο Πανελλήνιο Κύπελλο όπου συμμετείχε σε 4 κατηγορίες:

110+ Δεξί
100+ Αριστερό
Open δεξί
Open Αριστερό
όπου έλαβε την 1η θέση και στις 4 κατηγορίες κερδίζοντας ισάριθμα κύπελλα. το βίντεο από το πανελλήνιο κύπελλο 2013

Και το 2014 στις 13/4/2014 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χειροπάλης πέρα από πρωταθλητής για ακόμα μια συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε ότι είναι ο μόνος αήττητος Έλληνας χειροπαλαιστής της 10ετίας, μιας και κέρδισε και τον αγώνα «ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ» ενάντια στον Χρήστο Γκιόκα, ο οποίος κρατούσε το αήττητο πριν συγρουστεί με τον δυνατότερο ελληνα χειροπαλαιστή Γιώργο Χαραλαμπόπουλο. Το βίντεο του αγώνα όλων των εποχών στο χώρο της ελληνικής χειροπάλης

 

το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης 2014 στο ΑζερμπαιτζάνEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese