Φόρους εκατομμυρίων στερλινών πρόκειται να καταβάλει στη βρετανική κυβέρνηση το social δίκτυο…

Φόρους εκατομμυρίων στερλινών πρόκειται να καταβάλει στη βρετανική κυβέρνηση το Facebook έπειτα από τη μείζονα αναθεώρηση του τρόπου φορολόγησής του, μεταδίδει την Παρασκευή το BBC.

«Έπειτα από αυστηρή κριτική που δέχθηκε για φοροαποφυγή, το παγκοσμίως δημοφιλές ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα καταβάλλει πλέον στη Βρετανία το φόρο από τα διαφημιστικά έσοδα που είχε στη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Ο βρετανικός όμιλος ΜΜΕ επικαλούμενος δημοσιογραφικές πηγές σημειώνει ότι βρέθηκε τρόπος να τεθεί τέρμα στην πρακτική που επί σειρά ετών εφάρμοζε το Facebook, να εγγράφει στην Ιρλανδία και σε άλλες χώρες με χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης τα διαφημιστικά έσοδα που αποκομίζει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πρόκειται για έσοδα από τη διαφήμιση μεγάλων επιχειρήσεων όπως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Tesco και Sainsbury’s, ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών Unilever και επίσης ο διαφημιστικός όμιλος WPP.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταφέροντας και εγγράφοντας τα διαφημιστικά έσοδα σε τρίτες χώρες, το 2014 το Facebook πλήρωσε στη Βρετανία εταιρικό φόρο μόλις 4.327 λίρες στερλίνες (περίπου 5.850 ευρώ)! Σημειωτέον ότι ο μέσος όρος φόρου εισοδήματος που καταβάλλουν ετησίως οι Βρετανοί φορολογούμενοι ανέρχεται σε 5.400 στερλίνες.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese