Ο καθηγητής Τόνι Ντάισον, ο κατασκευαστής του θρυλικού R2-D2, του μικρού ρομπότ της σειράς ταινιών "Ο Πόλεμος των Άστρων", βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη στη βίλα του στο νησί Γκόζο της Μάλτας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομικές…

 

πηγές.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια θανάτου του 68χρονου Ντάισον, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες του Βρετανού καθηγητή, οι οποίοι ανησύχησαν επειδή παρατήρησαν ότι η πόρτα της βίλας παρέμενε ανοιχτή ενώ ο Ντάισον συνήθιζε να την κλείνει.

Αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι, στο Τρικ Ζιρζιέμπ, βρήκαν νεκρό τον Ντάισον ο οποίος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Μάλτα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το μικρό, κυλινδρικό ρομποτάκι που είχε κατασκευάσει ο καθηγητής ήταν ο αχώριστος σύντροφος ενός άλλου ρομπότ, του ανθρωπόμορφου C-3PO.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Imdb, ο R2-D2 βασίστηκε σε μια ιδέα του Ραλφ Μακουόρι, του σχεδιαστή που εμπνεύστηκε επίσης τον Νταρθ Βέιντερ, τον Τσουμπάκα και τον C-3PO.

Χάρη στις ταινίες του Τζορτζ Λούκας, ο R2-D2 έγινε ένα από τα γνωστότερα και συμπαθέστερα ρομπότ του κινηματογράφου.

Ο Ντάισον ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy καλύτερων ειδικών εφέ και εργάστηκε για πολλές άλλες ταινίες, όπως για το «Superman 2» και το «Moonraker», καθώς θεωρείτο ιδιοφυία στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese