Ο Ολλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξη προς την Süddeutsche Zeitung, περιέγραψε ως εξής το ελάχιστο που θα πρέπει να επιτευχθεί στο συμβούλιο κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα…

 

για να θεωρηθεί επιτυχημένο: «Η Τουρκία θα πρέπει να δηλώσει διατεθειμένη να δεχθεί περισσότερους οικονομικούς μετανάστες και ελπίζω να επιτύχουμε συμφωνία για μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της ΕΕ απευθείας από την Τουρκία».

Σε σχέση με την Ελλάδα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της ως χώρα στο απώτερο άκρο του χώρου Σένγκεν και η ΕΕ να τη βοηθήσει συνολικά στην υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων.

Στην ερώτηση εάν η βοήθεια θα μπορούσε να περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, ο Μαρκ Ρούτε τόνισε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το ένα με το άλλο. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός απάντησε και στην ερώτηση για το ενδεχόμενο να θέσει η Αθήνα βέτο.

«Θα πρέπει να επιτύχουμε ώστε η Αθήνα να δεχθεί την κατάσταση και να αντιληφθεί ότι θα πάρει βοήθεια από κάθε άποψη: λογιστική, ανθρωπιστική, με την εμπλοκή του Νάτο στο Αιγαίο, την μετεγκατάσταση προσφύγων και τη συνεργασία με την Τουρκία».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle  • Hailander Sa “H TAN H TAN”

    οτι και να πινεις εκει καθαρο ειναι….. αλλά το πολυ καθαρο νερο… δεν εχει ψαρια…

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese