Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εξέφρασε, σε συνέντευξή της χθες βράδυ στο Kontra Channel, την ανησυχία της για την προσφυγική κρίση, «η οποία δοκιμάζει την συνοχή της ΕΕ». Η ίδια, πρόσθεσε ότι «βλέπουμε…

 

ορισμένες χώρες για λόγους εσωτερικής νομιμοποίησης κι επειδή αυξάνονται τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων να ‘’βγάζουν κορόνες’’, όπως οι κατάπτυστες δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού εναντίον της Ελλάδας»

Επισημαίνοντας τη δυναμική που διέπει τις διακρατικές σχέσεις, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών επιδιώκουν την περαιτέρω εμβάθυνση και οι ΑΝΕΛ εδραζόμενοι στη θέση ότι τα κράτη μέλη πρωτίστως ενδιαφέρονται για το εθνικό τους συμφέρον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, τόνισε ότι οι προτάσεις που διατυπώνονται πρέπει να είναι ουσιαστικές και πρόσθεσε ότι από την μελέτη των προτάσεων της ΝΔ και του κ. Βενιζέλου «προφανώς για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ», δεν διαπίστωσε κάτι που δεν εφαρμόζεται ήδη στην πράξη.

«Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά και τρέχει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, αν αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και πόσος μεγάλος ο όγκος αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων, των προσφύγων και των μεταναστών. Η αρνητική διάθεση της αντιπολίτευσης είναι για καθαρά κομματικό όφελος, γιατί αυτά που προτείνει δεν διαφέρουν απ» όσα ήδη εφαρμόζονται» είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι το βέτο «είναι μια διαδικασία στη διαπραγμάτευση, δεν είναι το τέλος μιας διαπραγμάτευσης. Για να φτάσεις σ» αυτό θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις και συμμαχίες με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη και να έχεις μια στήριξη. Δεν λέμε ότι θα φτάσουμε στο βέτο και κακώς η αξιωματική αντιπολίτευση προκαταλαμβάνει την όποια εξέλιξη».

«Δεν έχει γίνει σωστή ανάγνωση των δηλώσεων του κ. Μουζάλα. Αυτό που είπε είναι ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί έναν αριθμό προσφύγων εάν κι εφόσον χρειαστεί. Δεν πρέπει επ» ουδενί η Ελλάδα να σταματήσει να είναι χώρα ‘’τράνζιτ’’ – πέρασμα όλων των μεταναστευτικών ροών. Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών στην Ε.Ε. συμφωνεί στο συγκεκριμένο, εκτός από μια μικρή ομάδα χωρών που διαφωνεί για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξή της.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση είπε ότι αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό, ώστε μετά να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος «όπως ρητά προβλέπεται στην συμφωνία (του καλοκαιριού)».

«Δεν συμμερίζομαι την επικριτική στάση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση που πραγματικά υπάρχει. Όταν επρόκειτο να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση, δεν έκλεινε με υπαιτιότητα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου διότι είχαν υπογράψει πράγματα τα οποία δεν εφάρμοζαν. Τώρα γίνεται διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα νομοσχέδια προκειμένου να υπάρξουν οι διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε να είναι βιώσιμα για τους πολίτες που τους αφορούν», είπε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι «ο στόχος μας είναι να ψηφιστούν μόνο όσα συμφωνήθηκαν, τίποτα περισσότερο. Από τους θεσμούς, μόνο το ΔΝΤ ζητά μέτρα πέρα από τα συμφωνηθέντα. Η πλειονότητα των εταίρων συμμερίζονται τις ελληνικές θέσεις και μπορούμε να διατηρούμε μια αισιοδοξία όσον αφορά την αξιολόγηση».

Είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει την διαπλοκή, ανέφερε ότι δεν παρεμβαίνει στην δικαστική εξουσία, ενώ «με αφορμή τη συζήτηση για την πάταξη της διαπλοκής και τις λίστες Λαγκάρντ Μπόργιανς, πρέπει να γίνει έλεγχος και στις δημοσκοπικές εταιρείες που καλλιεργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας το οποίο δεν υφίσταται».

«Οι δημοσκοπήσεις που δίνουν χαμηλά ποσοστά στους ΑΝΕΛ, δεν έχουν καμία αξιοπιστία, όπως για παράδειγμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έδιναν στους ΑΝΕΛ ποσοστό 1,5% και στις εκλογές του Ιανουαρίου και σ» αυτές του Σεπτεμβρίου δύο μόλις ημέρες πριν από τις κάλπες και διαψεύστηκαν παταγωδώς. Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τον τρόπο που λειτουργούν οι δημοσκοπικές εταιρείες ή για τον τρόπο που γίνονται οι έρευνες. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εταιρεία για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών που υιοθετεί ένα διαφορετικό μοντέλο μεθοδολογίας και έπεσε μέσα στις μετρήσεις της. Γιατί και οι άλλες δημοσκοπικές εταιρείες δεν υιοθετούν την ίδια μεθοδολογία;» κατέληξε στην συνέντευξή της η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese