Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ εκτίμησε σήμερα ότι η τοποθεσία όπου βρέθηκαν συντρίμμια ενός επιβατικού αεροσκάφους, στα ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης, στη νοτιοανατολική Αφρική, συνάδει…

 

με τα μοντέλα για το πού θα μπορούσαν να έχουν παρασυρθεί συντρίμμια του Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014.

«Η τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκαν συντρίμμια συνάδει με τα μοντέλα κατεύθυνσης (σ.σ. των συντριμμιών) της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας και επαναβεβαιώνει ότι η περιοχή της έρευνας για (το Μπόινγκ που εκτελούσε) την MH370 είναι ο νότιος Ινδικός Ωκεανός», ανέφερε ο Τσέστερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, τον Μάρτιο του 2014.

Χθες εντοπίστηκαν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από την ουρά του Μπόινγκ, σύμφωνα με ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και την Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese