Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο «λαιμητόμο», όπως το χαρακτηρίζουν…
οι συνταξιούχοι των ασφαλιστικών ταμείων της Χώρας, διαδήλωσαν χθες το πρωί στο κέντρο του Πύργου, χιλιάδες συνταξιούχοι από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, συμμετέχοντας ενεργά στο Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο που είχε προαποφασισθεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Πύργου.

Μέλη συλλόγων από το Άργος, την Τρίπολη, την Γορτυνία, την Πάτρα, το Αίγιο και τον Πύργο, βρέθηκαν όλοι μαζί στην πλατεία του ΟΤΕ και διατράνωσαν την φωνή τους, κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» και ενάντια στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ιδιαίτερα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την οποία έχουν ανάγκη.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί η πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο, γέμισε με συνταξιούχους από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου που θέλησαν να πουν «όχι» στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτι το οποίο θα συνεχίσουν να κάνουν και το επόμενο διάστημα που θα εντείνουν, όπως είπαν, τις κινητοποιήσεις τους.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμούς από προέδρους και εκπροσώπους συλλόγων που συμμετείχαν σε αυτό, ενώ στήριξη στους συνταξιούχους έδωσαν και οι αγρότες, που έφτασαν στο σημείο με τρακτέρ και συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese