Μεγάλη φωτιά ξέσπασε…
χθες το απόγευμα στο δάσος του Αγίου Παύλου στα Σφακιά Κρήτης σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο όπου η πρόσβαση με οχήματα είναι αδύνατη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να προσεγγίσουν την περιοχή Αγίου Παύλου και Αγίας Ρουμέλης ενισχύονται, καθώς νέα πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών φθάνουν από στιγμή σε στιγμή.

Όπως δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Mega» σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει από χθες να προσεγγίσουν καμία από τις τέσσερις εστίες, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσβατο το σημείο.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι σήμερα θα γίνουν νέες ενέργειες από πεζοπόρα τμήματα (24 άτομα), για να σβήσει εντελώς η φωτιά.  Εν συνεχεία, επισήμανε ότι η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς βλέπουν μόνο καπνό.

Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι φαίνεται πως έχουν κοπάσει και πνέουν πλέον δυτικοί εντάσεως έως και 4 μποφόρ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese