Στην υπογραφή ενός αιτήματος με το οποίο απευθύνουν έκκληση στο Λονδίνο και…
τη Στοκχόλμη να χαρίσουν στον ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ την ελευθερία να μετακινείται, προχώρησαν περίπου 500 προσωπικότητες κι οργανισμοί, όπως ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το Wikileaks, καλεί τη βρετανική και σουηδική κυβέρνηση να συμμορφωθούν στην απόφαση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση, η οποία ζήτησε στις αρχές Φεβρουαρίου την απελευθέρωση του Ασάνζ.

«Καλούμε τη Σουηδία και τη Βρετανία να σεβαστούν τον δεσμευτικό χαρακτήρα των συμβάσεων για τα Δικαιώματα του ανθρώπου στις οποίες βασίζεται (αυτή) η απόφαση» χαρίζοντας στον Τζούλιαν Ασάνζ «την ελευθερία του να μετακινείται», αναφέρουν οι υπογράφοντες.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Ουέστγουντ, ο Κινέζος αντιφρονών καλλιτέχνης Άι Ουέουεϊ όπως επίσης το ισπανικό κόμμα Podemos, ο Γάλλος κοινωνιολόγος Εντγκάρ Μορέν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης ή ακόμα κι η Ιρανή κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Σιρίν Εμπάντι, είναι κάποιες από τις δημοφιλείς προσωπικότητες που υπογράφουν το αίτημα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese