Διαπραγματευτική τακτική της Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό, αποτελεί η συνεχιζόμενη αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά, η ένταση στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ, αλλά και ο εγκλωβισμός…

 

χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η Άγκυρα θα διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία ώρα και θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Δραματοποιούν την κατάσταση προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις», επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε λέγοντας ότι η Άγκυρα επιχειρεί να περάσει τη δική της γραμμή.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει τη δική της ατζέντα και θα πρέπει να την προωθήσει και είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι με αδιέξοδα.

Αναφερόμενος στη μεθαυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και παραγωγής ανούσιων εντυπωσιασμών από την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στο χειρισμό της οικονομίας και του προσφυγικού ζητήματος.

«Η χώρα αντιμετωπίζει ένα προσφυγικό εκτός ελέγχου, μια οικονομία που ζει με τεχνητές αναπνοές και μια διαπραγμάτευση, η οποία φαίνεται να είναι μέχρι τώρα κλινικά νεκρή και μια κοινωνία που είναι στο σημείο βρασμού», είπε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese