Με διάθεση για αυτοκριτική εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέλαβε την ευθύνη για την κακή φετινή πορεία της ομάδας, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και εξέφρασε την απόλυτη…

 

στήριξη του στον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο κ. Αλαφούζος μίλησε για εχθρική αντιμετώπιση της ομάδας από τον Σταύρο Κοντονή, τα εμπόδια που μπαίνουν από τη δράση του συστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον.

Παράλληλα, προανήγγειλε ανακοινώσεις όσον αφορά την ανακαίνιση της Λεωφόρου. «Τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε μια ειδική ενημέρωση επ’ αυτού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ.

«Με μεγάλη μας χαρά θα δώσουμε την ρήτρα για τον Βλαχοδήμο. Είναι ντροπή που του φέρθηκε έτσι ο Ολυμπιακός, αλλά αυτός είναι…» ανέφερε με νόημα για το θέμα του Έλληνα εξτρέμ, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για «αδιαφορία» ορισμένων παικτών που έφυγαν και δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη των ακαδημιών.

Για την αλλαγή προπονητή και τις μεταγραφές: «Ένας από τους βασικούς λόγους που έφυγε ο Αναστασίου ήταν για να αποφύγουμε τα χειρότερα μετά τον Ολυμπιακό, για να μην έχουμε φασαρίες με τους οπαδούς μας μετά από ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα. Φέτος φτάσαμε κοντά στην καταστροφή. Επειδή ο κ. Κοντονής πιστεύει ότι τα εκατομμύρια τα βρίσκουμε στον δρόμο, πρέπει να ξέρει ότι διατίθενται με θυσίες μεγάλη προσπάθεια. Από ‘κει και πέρα, ήρθε ο Στραματσόνι, με τον οποίο συζητήσαμε αναλυτικά. Μου είπε ότι κι εκείνος έβλεπε μια κόπωση και μου είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πολλές μεταγραφές για να ανανεώσουμε την ομάδα και να της δώσουμε ορμή. Το κάναμε με μεγάλη επιτυχία.

Ξέραμε ότι παίρνουμε ένα ρίσκο, με νέα ομάδα ουσιαστικά και έναν προπονητή που πρέπει να δοκιμάσει παίκτες σε διάφορες θέσεις. Και τώρα θυμάμαι τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για μας. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες επιλογές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα, που ήταν στοχευμένη. Υπάρχουν στοιχεία με αυτόν τον διαιτητή να έχει πάρει οδηγίες για το πώς θα φερθεί σε συγκεκριμένους αγώνες. Και αυτά θα δημοσιοποιηθούν προσεχώς».

Για την επόμενη μέρα: «Στόχος μας είναι να βελτιώνεται η ομάδα και οι επόμενες βδομάδες θα είναι οι πρώτες που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Θα επιστρέψει και ο Μπουμάλ, που πρέπει να πω ότι ήταν εισήγηση του Αναστασίου».

Πηγή: sport-fm.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese