Πριν από αρκετό καιρό, την περίοδο που στην Ξάνθη επικρατούσε δριμύ ψύχος, η… είδηση ότι ένας άνδρας είναι άστεγος και κοιμάται σε μια εγκαταλειμμένη ταβέρνα είχε κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία αλλά εξαιτίας της έλλειψη δομών και υποδομών στον τομέα αυτό, οι Πρόσκοποι προσφέρθηκαν να φιλοξενούν τον άτυχο άνδρα στο κτίριο του προσκοπισμού. Έκτοτε ο άνδρας διαμένει στο κτίριο της οδού Χατζησταύρου και εργάζεται περιστασιακά.

Όμως αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν κάτι απρόσμενο. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο του Προσκοπισμού με σκοπό να κλέψουν όμως με την είσοδό τους τους αντιλήφθηκε ο φιλοξενούμενος άνδρας που ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν σε ελάχιστο χρόνο και η Αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δύο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες της διάρρηξης στο κτίριο του προσκοπισμού εμπλέκονται στη διάρρηξη που έγινε πριν λίγες μέρες στο Εργατικό Κέντρο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese