Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», θα συμμετέχει πλέον και ο Δήμος Αρταίων, έπειτα και από τη σχετική, θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

Πρόκειται για τη δέσμευση που έχουν αναλάβει 4.500 δήμοι…

 

της Ευρώπης, εκ των οποίων 100 από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Σύμφωνο είναι, μεταξύ άλλων:

– Η αυξημένη ωριμότητα έργων προς ένταξη σε εθνικά προγράμματα και σε ανταγωνιστικές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

– Η πρόσβαση σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς η Ε.Ε. προσαρμόζει ή δημιουργεί συγκεκριμένους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για να βοηθήσει τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.

Οι δεσμεύσεις ενός δήμου που συμμετέχει στο Σύμφωνο είναι μεταξύ άλλων, η υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ειδικά στους τομείς ευθύνης του δήμου και η ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στον δήμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese