«Δούρειο Ίππο» για να ανατραπεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, τις προτάσεις και τα σενάρια για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που προτείνει η αντιπολίτευση.

«Η λέξη οικουμενική…

 

είναι ο Δούρειος Ίππος, θέλοντας να πέσει η κυβέρνηση, να αλλάξει η κυβέρνηση επειδή δεν μπορούν να ζητήσουν εκλογές», σημείωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Κουράκης και ξεκαθάρισε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν καν αυτά τα σενάρια.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα εκτίμησε ότι ακόμα και αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία οι ροές προς των Ευρώπη θα συνεχιστούν, επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διεθνής κοινότητα να δώσει απαντήσεις στα δεινά που η ίδια προκάλεσε και ταυτόχρονα -όπως είπε- να υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, αν δεν δοθεί λύση στο προσφυγικό η Ευρώπη πιθανόν να «καταστραφεί» από την απεμπόληση αξιών πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όχι από την καθαρά οικονομική πολιτική που ευνοεί τις κυρίαρχες χώρες..

Αναφερόμενος σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Κουράκης είπε ότι είναι αδιανόητο να αποδίδεται στην κυβέρνηση η αύξηση του προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που το χαρακτήρισε τσουνάμι και επέκρινε την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.

Επέκρινε ακόμα, τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων για το γεγονός ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή με «σκληρές και απάνθρωπες εκφράσεις» -όπως τις χαρακτήρισε- τάχθηκαν κατά της παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στους μετανάστες. «Δηλαδή όταν έχεις ένα παιδί με οξεία σκωληκοειδίτιδα θα το αφήσεις; Δεν θα το βάλεις στο χειρουργείο επειδή δεν έχει τα νόμιμα χαρτιά;», αναρωτήθηκε ο κ. Κουράκης και καταλήγοντας είπε ότι η ΝΔ έχει κρίση ταυτότητας σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese