Και η κόντρα κυβέρνησης – ΔΟΛ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι «η κυβέρνηση…
δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό», και πρόσθεσε: «για όσους φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής».

Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμα αναφερόμενη στα έντυπα του ΔΟΛ, ότι υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία επιτίθενται με όρους τους οποίους θα πρέπει να τους δει η δικαιοσύνη, προκειμένου να σπιλώσουν υπολήψεις. Φυσικά υπάρχει η ελευθερία του Τύπου ωστόσο κανείς δεν δικαιούται να θίγει υπολήψεις ανθρώπων. Τα όσα γίνονται, είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε επιθετικές ενέργειες. Ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι από την αντιπολίτευση δεν θέλουν να απαντήσουν για ζητήματα του παρελθόντος και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και αυτό δεν τους τιμά».

Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ και η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα.

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese