Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, περιοδεύει από το πρωί στην Κέρκυρα, όπου θα… μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα κερκυραϊκά Μέσα Ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η αποικιοκρατούμενη Ελλάδα των άβουλων, παραδομένων και υποτελών μνημονιακών κυβερνήσεων και μνημονιακών κομμάτων έχει αφεθεί να γίνεται “σάντουιτς” και να πολτοποιείται, πιεζόμενη από τη μια από την υποκρισία και το ρατσισμό της ΕΕ και από την άλλη από την τυχοδιωκτική, ανεύθυνη και επεκτατική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν.
Η χώρα, παρά την προσφυγική πίεση που δέχεται, είναι πολιτικά παραλυμένη, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί άβουλη, παθητικά και μοιραία την κατάσταση να επιδεινώνεται, με την ίδια απλώς να προεξοφλεί τα χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αυτήν την ώρα καμιά πρωτοβουλία διαμαρτυρίας και πίεσης ούτε προς τη FYROM και τις άλλες γειτονικές χώρες, ούτε κυρίως προς τη Γερμανία και την Τουρκία. Η κυβέρνηση, επίσης, δεν διεθνοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε ακόμα μόνο ευρωπαϊκό αλλά παγκόσμιο. Ούτε λαμβάνει δράση για να υπάρξουν πρωτοβουλίες καταδίκης από τον Ο.Η.Ε. των χωρών που κλείνουν τα σύνορα.
Η κυβέρνηση, επίσης, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ποινικών διώξεων σε βάρος κυβερνήσεων που κλείνουν τα σύνορα και οργάνων της ΕΕ που το ανέχονται, ενώ αυτές οι κυβερνήσεις πραγματοποιούν εγκλήματα απάνθρωπης συμπεριφοράς που συχνά ισοδυναμούν με μαζικές δολοφονίες κατά προσφύγων, εγκλήματα που μπορεί να χαρακτηριστούν ότι στρέφονται κατά της ανθρωπότητας.
Στο μεταξύ, όλα τα κεντροφιλελεύθερα κόμματα, Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι, αξιοποιώντας την κυβερνητική αποτυχία και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο λαό αλλά και το προσφυγικό πρόβλημα, έχουν ”λυσσάξει” να προτείνουν και να διεκδικούν εδώ και τώρα τη σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών για την προσφυγική κρίση.
Βεβαίως, όλες αυτές οι δυνάμεις χίλια Συμβούλια Αρχηγών και να γίνουν, δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν ως προς την άσκηση πολιτικής, παρά μόνο να προσθέσουν την χαμέρπεια και ευρω-δουλεία της τακτικής τους και την πλήρη υποταγή, χωρίς αντιρρήσεις, στους βρώμικους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Για όλες αυτές τις δυνάμεις της μνημονιακής, δήθεν, αντιπολίτευσης, το προσφυγικό είναι μόνο η αφορμή, για να βάλουν τις εξελίξεις σε τροχιά μνημονιακής οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον Τσίπρα!
Η μνημονιακή ”αντιπολίτευση” οσμίστηκε το πολιτικό πτώμα που αντιπροσωπεύει ο νεομνημονιακός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και βάλθηκε να περάσει στην ”οικουμενική” αντεπίθεση για να εφαρμοσθεί, όπως αυταπατάται, το τρίτο μνημόνιο, να παγώσει τις ανατρεπτικές διεργασίες και να αποτρέψει πάση θυσία τις εκλογές, τις οποίες τρέμει και να πάρει τη ρεβάνς και το πάνω χέρι, ξεφτιλίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ως απολύτως ανίκανο και άχρηστο ακόμη και να διαχειριστεί, έστω, οτιδήποτε.
Η απάντηση της ΛΑΕ και των ριζοσπαστικών δυνάμεων οφείλει να είναι η ασυμβίβαστη ανάπτυξη των ενωτικών λαϊκών αγώνων και η διεξαγωγή εκλογών, ώστε να καταστούν ένα πρώτο σημαντικότατο βήμα ενίσχυσης των δημοκρατικών μνημονιακών δυνάμεων, μεγάλης υποχώρησης του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ, πράγμα που θα δημιουργήσει μια δυναμική γρήγορης, ραγδαίας και βαθιάς ανατροπής στη ζωή της χώρας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese